We All (Pre-forensisch jongvolwassenen begeleiding)
We All is een project dat zich richt op het begeleiden van jongvolwassenen met een migratieachtergrond.
Samen met Het Leger des Heils helpen wij jongeren die zich vaak bevinden in complexe situaties, waarin ze geen zinvolle invulling van hun tijd hebben, kampen met schulden en soms betrokken zijn bij ondermijnende activiteiten. Dit project is ontworpen om deze jongeren te ondersteunen en een positieve verandering in hun leven te bewerkstelligen.
Onze deelnemers komen uit diverse wijken in Utrecht. Deelnemers melden zichzelf aan, worden doorverwezen via onze informele netwerk of door officiële instanties.
Onze aanpak bij “We All” is gebaseerd op diepgaand respect, vertrouwen en samenwerking. We geloven dat deze kernprincipes de sleutel zijn tot het faciliteren van positieve verandering en het creëren van blijvende impact in het leven van onze deelnemers.
Werkwijze
Bij het project “We All” is onze werkwijze gebaseerd op een diepgaand begrip van de unieke behoeften en uitdagingen van onze deelnemers. We zijn er trots op dat we een effectieve interventie kunnen bieden die gebaseerd is op een aantal belangrijke kenmerken:
1. Rolmodellen
We begrijpen dat vertrouwen de sleutel is tot elke succesvolle samenwerking. Daarom zorgen we ervoor dat onze professionals een match vormen met de deelnemers op verschillende niveaus, zoals geloof, migratieachtergrond, geslacht, en taal. Deze gelijkenissen stellen onze professionals in staat om niet alleen effectievere hulpverleners te zijn, maar ook positieve rolmodellen voor de deelnemers.
2. Vertrouwen als basis
Vertrouwen is het fundament van onze hulpverlening. We tonen ons toegewijd aan de deelnemer door praktische problemen samen op te lossen en proactief te zijn in onze benadering. Pas wanneer de deelnemer vertrouwen heeft in ons, kunnen we hen begeleiden in het proces van positieve verandering. Het behouden van dit vertrouwen is van het grootste belang voor ons.
3. Samenwerking met de deelnemer
We behandelen onze deelnemers met respect en staan naast hen in hun reis naar groei en verbetering. We leren aan zonder belerend te zijn en proberen gezag te verkrijgen vanuit vertrouwen en wederzijds begrip, niet vanuit een autoriteitspositie. We communiceren direct en eerlijk om een brug te slaan tussen de deelnemer en onze partners in de keten.
4. Systeemgerichte aanpak
We begrijpen dat de omgeving waarin de deelnemer functioneert van groot belang is voor hun ontwikkeling. Daarom betrekken we, waar nodig en wenselijk, gezinsleden die een positieve invloed kunnen uitoefenen op de deelnemer. Of het nu gaat om een vader, zus, moeder, of tante, we hebben altijd oog voor de systemen waarbinnen de deelnemer opereert en de invloeden die hieruit voortkomen.
Wilt u een deelnemer aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze projectcoördinator voor We All, Eric Krak.
Aanmelden
Projectcoördinator
Eric Krak
E. eric.krak@legerdesheils.nl
T. 06 11491066
Vacature
Op dit moment hebben we geen specifieke functies beschikbaar voor dit project, maar we staan altijd open voor talent. Als jij de kwaliteiten hebt om ons te versterken, nodigen we je uit om je motivatiebrief en cv naar onze vrijwilligers coördinator Moira Schochercarlier te sturen via m.schochercarlier@al-amal.nl. Hoewel er op dit moment geen ruimte is, houden we jouw gegevens graag in ons bestand voor toekomstige mogelijkheden. We waarderen jouw interesse in Stichting Al Amal en zullen contact met je opnemen wanneer er passende posities beschikbaar komen.