Aanpak Multi Probleem-
gezinnen (Tussen In)
Met het project Aanpak Multi Probleemgezinnen verleent Al Amal begeleiding bij gezinnen met een migratieachtergrond.
Wij bij Al Amal fungeren niet alleen als brug naar reguliere hulpverlening voor gezinnen met meervoudige problematiek, maar bieden in sommige situaties ook zelf directe ondersteuning. Dit is essentieel wanneer specifieke barrières zoals taalobstakels, kennisachterstanden of verschillen in opvoedingsvisies tussen gezinnen en de samenleving, een directe en effectieve interventie vereisen.
Het project Aanpak Multi Probleemgezinnen richt zich op gezinnen met een migratieachtergrond die niet effectief worden bereikt door de reguliere hulpverlening. Het gaat om gezinnen waarin psychische problemen, verslavingsproblematiek, schulden en/of opvoedingsproblemen spelen en de risico’s op ontwikkelingsproblemen bij kinderen groot zijn. Het project richt zich met name op de ouders van het gezin.
Bij Project Aanpak Multi Probleemgezinnen werken we nauw samen met gezinnen om hen te ondersteunen en te begeleiden bij het vinden van de juiste hulpverlening. We begrijpen de unieke uitdagingen waar multiprobleemgezinnen mee te maken hebben en bieden een cultuursensitieve aanpak die rekening houdt met hun specifieke behoeften en achtergronden. Door middel van onze bemiddeling en begeleiding streven we ernaar om deze gezinnen te helpen stabiliteit te vinden en een positieve verandering te bewerkstelligen.
Werkwijze
De gezinsbegeleiders van multiprobleemgezinnen hanteren een praktische en soms directe aanpak. Het is van cruciaal belang dat zowel mannelijke als vrouwelijke gezinsbegeleiders betrokken zijn. Zij werken vaak samen met buurtteams en andere professionele jeugdhulpverleners, waarbij ze een aanvullende rol vervullen. Onze gezinsbegeleiders zijn cultuursensitief en durven ook buiten de gebaande paden te denken. Ze reiken oplossingen aan waar nodig.
Bij het Project Aanpak Multi Probleemgezinnen begrijpen we dat elk gezin uniek is en zijn eigen behoeften heeft. Onze gezinsbegeleiders zijn getraind om te luisteren, te observeren en op maat gemaakte ondersteuning te bieden die past bij de specifieke situatie van het gezin. We streven ernaar om een vertrouwensband op te bouwen met het gezin, zodat we effectief kunnen samenwerken aan positieve verandering.
Wilt u een gezin aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze projectcoördinator, Rachida Ibrahimi, via e-mail r.ibrahimi@al-amal.nl of telefonisch 06 28261450.
Aanmelden
Vacature
Op dit moment hebben we geen specifieke functies beschikbaar voor dit project, maar we staan altijd open voor talent. Als jij de kwaliteiten hebt om ons te versterken, nodigen we je uit om je motivatiebrief en cv naar onze vrijwilligers coördinator Moira Schochercarlier te sturen via m.schochercarlier@al-amal.nl. Hoewel er op dit moment geen ruimte is, houden we jouw gegevens graag in ons bestand voor toekomstige mogelijkheden. We waarderen jouw interesse in Stichting Al Amal en zullen contact met je opnemen wanneer er passende posities beschikbaar komen.